Chronische klachten

“These mountains that you are carrying, you were only supposed to climb.”

Aan de basis van een groot aantal chronische ziekten en syndromen ligt een ontregeld autonoom zenuwstelsel. Normaal gesproken is er een gezonde wisselwerking tussen de systemen die nodig zijn voor activiteit en die voor rust. Wanneer hier door omstandigheden een verstoring in optreed kan de opgebouwde spanning in het zenuwstelsel voor allerlei soorten langdurige klachten zorgen. 

Met de technieken van Somatic Experiencing® en haptonomie heb ik zelf ervaren hoe de klachten voorkomend uit fibromyalgie en chronische pijn weer hanteerbaar werden. Ook ben ik erg enthousiast in de vasculaire therapie BEMER. Hoe heerlijk zou het zijn als je weer kunt gaan leven, in plaats van overleven?

Ik help jou graag bij de bergen die jij op jouw weg tegenkomt. Zodat jij weer zelf je veerkracht terug kunt vinden. Vanuit een veilige en stevige basis weer meer vertrouwen krijgen in je lichaam kan een enorme uitdaging zijn. Hoe ingewikkeld dat is heb ik ook persoonlijk ervaren toen ik geconfronteerd werd met mijn eigen chronische klachten. Ik weet daarom dat het wel degelijk mogelijk is. Met vallen en opstaan.

Ik ga uit van jouw eigen kracht en je zelfherstellend vermogen. Dat laatste is vaak veel groter dan je zelf denkt. Ook als je chronische klachten hebt waarvoor in het medische circuit geen verbetering te vinden is.
Wanneer je vast zit in een vicieuze cirkel, zie en hoor je de mogelijkheden niet meer. Ik kijk graag met je mee of en hoe er weer beweging kan komen.

Ik help jou de taal van jouw lichaam weer te verstaan. Zodat je je grenzen kent, herkent en ze serieus neemt op een manier waardoor je weer veerkrachtig in het leven kunt staan.

Wil je meer weten over Wijs in je Lijf of een afspraak maken? Neem dan contact met me op.