Over mij

Mag ik me even voorstellen?

Ik ben Sanne van Heumen, moeder van 2 kinderen en woon samen met hen, mijn man en twee katten in De Meern. Ik ondersteun mensen graag bij het (weer) leren luisteren naar hun lichaam. Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk dat en hoe moeilijk ook soms is. Ik ben hoogsensitief en heb zelf lange tijd het gevoel/contact met mijn eigen lijf afgesloten. Dat was mijn manier om te gaan met wat ik allemaal zie, hoor, voel, ruik en aanvoel. Ik had werkelijk waar geen idee hoe ik hier op een prettige manier mee om kon gaan. Ik stond altijd voor een ander klaar en was heel goed in het aanvoelen van de behoeften van anderen. Maar de behoeften van mezelf signaleren, laat staan ernaar luisteren, dat was mij vreemd. Dat heb ik moeten leren. En blijft elke keer opnieuw een uitdaging. De balans houden tussen stimulerende prikkels en rust. Ik vind namelijk zo veel leuk. Ik ben dol op muziek, naar het theater gaan, thuis series kijken, creatief bezig zijn (handletteren, tekenen, handwerken, nieuwe dingen proberen zoals pottenbakken), wandelen in de natuur. Verder doe ik aan yoga, zwemmen en dans ik graag. Ik ben enorm leergierig en verslind zowel studie- als leesboeken. Wanneer ik kan leren, van, met en samen met anderen voel ik me fijn. Ik denk in samenhang en zie snel verbanden en grote lijnen.

Ik word er blij van wanneer ik anderen kan helpen bij uitdagende situaties die ze op hun levenspad tegenkomen. Dat heb ik in mijn loopbaan tot nu toe op verschillende manieren gedaan. Eerst als verpleegkundige, daarna als docent verpleegkunde en nu als zelfstandig coach en traumatherapeut. Mijn hart ligt bij traumaverwerking. Dat is een puzzelstukje dat iedere keer in mijn werk en privé terugkomt. In de methode van Somatic Experiencing® heb ik gevonden wat ik al jaren voelde maar nog niet vanuit een theoretisch kader kon verklaren. Dat nu praktijk, gevoel en theorie samenkomen en dat ik daar anderen mee kan helpen voelt als een cadeautje.

Missie

Mijn missie is jou in contact te brengen met je eigen kracht zodat je zelf de weg weer vind naar veerkracht, welbevinden en herstel.

Ook wil ik meer bekendheid creëren voor de rijkdom die Somatic Experiencing® te bieden heeft. Het gedachtegoed van Peter Levine heeft veranderd hoe ik in het leven sta. Mijn intuïtie heeft een leidraad gekregen. Het is voor mij zo natuurlijk en logisch, daar zou iedereen eigenlijk kennis over moeten hebben.

De mogelijkheden van ieder mens zijn voor mij leidend: je bent meer dan je probleem of je diagnose. Ik ben een chronisch optimistische realist.

Ik gun het ieder mens – ik gun het jou – om zijn eigen unieke plek op aarde te vinden. Ik heb alle vertrouwen dat er voor iedereen een plek is. Alleen is het soms wel even zoeken om je eigen plek te vinden…

Wil je meer weten over Wijs in je Lijf of een afspraak maken? Neem dan contact met me op.