Hoogsensitiviteit

“Two things prevent us from happiness: living in the past and observing others.”

Ben jij hoogsensitief en heb je moeite met het omgaan met de prikkels die er dagelijks op je afkomen? Zou je graag weer de voordelen van deze mooie eigenschap willen ervaren maar vraag je je af hoe? Ik help je graag op weg!

Je weet -net als ik- dat het negeren of niet herkennen van de signalen van je lichaam je uiteindelijk opbreekt. Overprikkeling van je zenuwstelsel kan tot een breed scala van klachten leiden. Zoals hoofdpijn, buikpijn, misselijkheid, emotionele uitbarstingen, angst en slecht slapen. Veel hoogsensitieve mensen ervaren spanningsklachten.
Het is vaak lastig om een negatieve spiraal in je eentje te doorbreken. Ik help je er graag bij. Zodat je ook weer kunt genieten van de kwaliteiten die het hoogsensitief zijn met zich meebrengt.

Samen staan we stil bij de lichaamssensaties die je ervaart en wat ze je te vertellen hebben. Ik help je bij het aanleren van praktische technieken voor zelfregulatie. Zo ben je de prikkels weer de baas.

We werken in het hier en nu en starten vanuit de hulpbronnen die jou kunnen ondersteunen. Zo ontstaan er weer flexibelere verbindingen en integreer je het nieuw geleerde niet alleen met je hoofd, maar met je hele lijf.

Ik geloof in rustige, geleidelijke en blijvende veranderingen. Dat betekent dat wij gedoseerd aan de slag gaan met datgene wat je moeilijk vindt, zodat je niet overweldigd wordt. Op deze manier kunnen je lichaam en zenuwstelsel de verandering ook bijhouden. Je (hoogsensitieve) zenuwstelsel verwerkt prikkels namelijk diepgaand en heeft dus verwerkingstijd nodig om het geleerde te integreren.

Wil je meer weten over Wijs in je Lijf of een afspraak maken? Neem dan contact met me op.