printscreen EFT app

Tip van de dag: EFT

Elke doordeweekse dag deel ik op mijn social media pagina’s een tip. Een activiteit, een app, een weetje om jou, cliënten en hulpverleners te helpen weer regie te ervaren in deze tijd van stress door het COVID-19 virus .

Het prikkelt mijn eigen zenuwstelsel om mijn creativiteit aan te spreken en te gaan denken in mogelijkheden, op zoek te blijven naar hulpbronnen. Dat haalt me uit de fight-flight-freeze reactie en helpt me in verbinding te komen met anderen. Om connectie te maken. Dat is wat ons zenuwstelsel nodig heeft.

Deze tijd kan triggerend zijn. Het heeft geen zin dat te ontkennen. Daar wordt het niet beter van. Wat wel zin heeft is om naast die moeilijkere kanten ook te kijken naar welke hulpbronnen je kunt inzetten.
Ik deel graag dingen waar je zelf mee aan de slag kunt. Hoe fijn is het om iets te ontdekken dat je samen en ook zelf kunt doen? Zodat je met de onzekerheden, de restricties die er zijn toch ook je zenuwstelsel weer kunt reguleren.

Misschien werkt mijn tip voor jou, misschien niet. Misschien kun je er iemand anders mee op weg helpen. Geef elkaar daarin de ruimte. Het is niet ‘one size fits all’.

Vandaag deel ik je mijn ervaringen met Tapping, EFT.
Heel eerlijk, ik heb het vanmorgen pas weer voor het eerst sinds lange tijd gedaan. Ik gebruik de app van ‘The Tapping Solution’. Die is gratis, wel in het Engels. Op de site https://www.thetappingsolution.com/what-is-eft-tapping/ kun je uitgebreide informatie vinden. Ik heb ooit aan zo’n online summit meegedaan en het zo ontdekt. En was vanmorgen weer verbaasd hoe makkelijk ik het op kon pikken en hoe snel het me wat meer ontspanning in mijn lijf gaf.

Ben je nieuwsgierig geworden? Mooi! Dan is de eerste winst al geboekt. Want nieuwsgierigheid en overleef-stand gaan zeer slecht samen, dus dan is er al weer even een ander weggetje in je zenuwstelsel aangesproken! Fijne dag!